Training Real Ear Measurements

de dREMpel over

real ear measurements van hoortoestellen

Het juiste startpunt van elke aanpassing

Real Ear Measurements: een praktische handleiding

Om een hoortoestel goed te kunnen instellen, moet je precies weten wat een hoortoestel doet in het oor van de gebruiker. Met Real Ear Measurements krijg je die informatie! Via een een microfoon vlak bij het trommelvlies meet je precies wat het hoortoestel doet in de gehoorgang van de cliënt. Je krijgt zo alle informatie die je nodig hebt om het hoortoestel optimaal in te stellen. 

Toch is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In deze training bespreken we de REM vanuit een praktische invalshoek. Hoe kunnen Real Ear Measurements helpen jouw aanpassingen te verbeteren en jouw hoortoestelproeven te versnellen?

Deze training is voor alle audiciens in Nederland en Vlaanderen. 

Onderdelen van de fysieke training

Het doel van deze training is praktijkgericht oefenen met Real Ear Measurements in kleine groep, op basis van realistische voorbeelden uit de praktijk. We vertrekken vanuit een goed protocol dat er voor zorgt dat je altijd een betrouwbare meting uitvoert. De theoretische onderbouwing geven we op basis van de vraag vanuit de groep. Wanneer en behoefte is aan meer uitleg over een bepaald onderwerp, kan er flexibel overgegaan worden van onderwerp naar onderwerp.

Deze training is geaccrediteerd met 40 StAR-punten!

De training bestaat uit drie delen. Vóór de fysieke bijeenkomst vul je een online vragenlijst in. Na de online bespreking volgt een korte toets.

Fysieke bijeenkomst

Tijdens de fysieke bijeenkomst bespreken we in kleine groep de apparatuur, de metingen en de implicaties. Er is REM-apparatuur beschikbaar om direct metingen te doen en de theorie te onderbouwen met de praktijk. 
Onderwerpen die aan bod komen zijn:

De fysieke bijeenkomst duurt 2,5 uur.

Thuisopdracht

De thuisopdracht voer je waarschijnlijk uit op het werk. Je gaat aan de slag met je eigen apparatuur en past het geleerde toe tijdens een van je eigen hoortoestelaanpassingen.

Voor de thuisopdracht trek je best 1,5 uur uit. 

Online bespreking

De ervaringen van de afgelopen weken bij het toepassen van het aangeboden protocol worden in groep besproken. Bijzondere metingen of uitkomsten bij het uitvoeren van de thuisopdracht bespreken we in groep. Als je nog vragen hebt, kunnen we die hier bespreken.

De online nabespreking duurt één uur.

Onderdelen van de online training

De theorie die aan bod komt in dit webinar is hetzelfde als bij de fysieke training. 

Deze training is geaccrediteerd met 12 StAR-punten!

De training bestaat uit een webinar, gevolgd door een korte toets en thuisopdracht. De thuisopdracht voer je waarschijnlijk uit op het werk. Je gaat aan de slag met je eigen apparatuur en past het geleerde toe tijdens een van je eigen hoortoestelaanpassingen.

De thuisopdracht duurt maximaal 30 minuten. 

Wie is Kristal Hooradvies?

Kristien Van Gassen en Allart Knoop zijn beide audioloog en geven trainingen aan professionals die te maken hebben met gehoorverlies. Klik hier voor onze andere scholingen. 

Bestel deze training op maat:

bol_popup

Laten we elkaar leren kennen

Neem contact met ons op